tisdag 27 april 2010

Körsbärssaft

Vi har frågat Gretel om hon ville dela med sig av sitt goda recept på körsbärssaft, och det ville hon.

1 l körsbär
3 dl vatten
3 dl socker
För en saft med vaniljton kan en halv vaniljstång tillsättas vid kokandet av saften.

Gör så här:
Skölj körsbären och lägg dem i en gryta med vattnet och koka upp. Koka under lock i cirka 15 minuter. Tryck sedan bären mot en sked mot kanten så all saft pressas ur. Nu är det dags att sila. Använd en saftsil eller ett tyg lagt i ett durkslag. Bären ska rinna av i cirka 30 minuter. Häll sedan tillbaks saften i den rengjorda grytan, tillsätt sockret och koka tills det löst sig. Skumma väl. Häll upp saften i rena, varma flaskor. Skruva på locket och låt kallna.

Eftersom saften inte innehåller något konserveringsmedel måste den drickas upp inom några veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...