måndag 18 oktober 2010

Is this town big enough?

Med anledning av den publicerade artikeln i tidningen gällande den nya "skapandegruppen" i Söderbärke skriver jag nu det här.

Vi är en liten förening med ett fåtal medlemmar, och ett varierande antal skådespelare (mellan 6-8 per föreställning). Vid flera tillfällen har vi försökt göra folk uppmärksamma på att vi finns, och att alla är välkomna att delta. Det gäller verkligen alla. Vi välkomnar inte bara skådespelare, utan även människor som vill arbeta bakom scenen med kulisser, kostym, smink, scenografi, och vi har även efterlyst musiker som är villiga att samarbeta med oss. Men intresset har varit dåligt.

Till den 11/12 har vi planerat en ”teatergröt”, liknande den vi hade förra året. Det innebär att vi serverar en föreställning av sammanfogade sketcher (specialskrivna för just Teaterpärlan) tillsammans med risgrynsgröt och skinksmörgåsar. Vi har i tre års tid efterlyst människor som vill hjälpa till att sätta ihop en revy, men eftersom vi inte fått någon respons har vi istället valt att spela den här sortens ”minirevy”.

Trots att vi inte är många så är planerna stora, inför sommaren arbetar vi tillsammans med Västra Silvbergs Vänner vid Stollberget, då ”Kampen om silvret” är avvecklat. Vi har även planer på barnteater, fler komedier och även en del drama. Eftersom jag skriver manus (och det även finns fler litterära begåvningar i föreningen) har vi möjlighet att anpassa de pjäser vi skriver, så ingen behöver någonsin vara sysslolös. Med andra ord har vi gott om plats för alla som vill syssla med teater!

Under föreningens första år spelades en komedi i Capellet, det blev en publiksuccé och flera föreställningar var utsålda. Trots detta har föreningen bokstavligt talat levt ur hand i mun, och det var delvis därför vi valde att avbryta samarbetet med Carina på Capellet.

Om jag som person, och inte som föreningsrepresentant, skulle rekommendera något, så skulle jag ändå rekommendera att den som är intresserad av teater vänder sig till en förening med erfarenhet. I Teaterpärlan finns Leonard Ljungdahl som konstnärlig ledare, och han har månårig erfarenhet av att arbeta med teater. I föreningen finns också regissör Liselotte Bertilsson, som har teaterutbildning från gymnasiet. Men alla är ju olika, och för en del personer kanske det passar bättre att arbeta fritt, utan möjlighet till den respons det ger att arbeta tillsammans med människor som strävar mot ett gemensamt mål.

Huvudsaken är ju att det ska vara roligt att spela teater! Vi önskar Carina och Capellet lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...